Persbericht

geplaatst in: Fitcoin doneeractie | 0

Nijmegen komt in beweging voor Nijmegen

 

Nijmegen, 14 april 2020 – Onder het motto ‘Van klappen naar stappen” worden inwoners van het Rijk-van-Nijmegen gemotiveerd letterlijk in beweging te komen om helden in deze Corona-tijd te belonen voor hun inzet. Vanaf 9 april jl. kunnen alle inwoners Fitcoins verdienen door sportief te bewegen en deze Fitcoins doneren aan medewerkers in de beroepen die momenteel hard aan het werk zijn om de gevolgen van de Corona-crisis in te dammen.

 

De initiatiefnemers proberen met deze actie enerzijds inwoners van het Rijk van Nijmegen meer te laten bewegen en tegelijkertijd helden een hart onder de riem te steken. “We kunnen nu natuurlijk wel gaan klappen, maar we kunnen ook kijken of we echt iets kunnen betekenen voor al deze fantastische mensen die onze stad dragen” aldus Gerjo Schepers van Rijk-van-Nijmegen-Vitaal.

 

Virtuele munt als beloning voor stappen

Wetenschappers drukken ons op het hart vooral nu fysiek in beweging te blijven, omdat bewegen de weerstand verhoogt en het immuunsysteem versterkt. Nu veel Nederlanders, zowel kinderen als volwassenen, noodgedwongen thuiswerken en sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, is het extra moeilijk aan dit advies tegemoet te komen.

 

Om zoveel mogelijk inwoners van het Rijk van Nijmegen te stimuleren in beweging te komen en te blijven, heeft Rijk-van-Nijmegen-Vitaal in samenwerking met It’sMyLife besloten de It’s My Life-app open te stellen voor álle bewoners en bedrijven in de regio. Via de It’s My Life-app kunnen deelnemers Fitcoins sparen met hun smartphone. Elke 1.000 stappen wordt beloond met 1 Fitcoin. De gespaarde Fitcoins kunnen vervolgens worden gedoneerd aan helden zoals vrijwilligers, vakkenvullers en zorgmedewerkers.

Ook gezondheidscoach Anette van Haren en Linda van Aken van Vincentius-Vitaal zijn enthousiast over deze actie: “Hiermee gaan we Nijmegen en omgeving besmetten met het gezondheidsvirus. Laten we samen meer gaan bewegen, zowel voor jezelf als voor al die kanjers die nu zo hard werken in deze crisis

 

Vak vullen met vakkenvullers bij NEC

Binnen een week zijn er al 2 acties opgezet. Zo loopt er een actie voor vakkenvullers van diverse supermarkten. Ons eigen NEC reageerde direct enthousiast en stelde 50 kaartjes beschikbaar voor de actie ‘Een vak vullen met vakkenvullers’. Voor als er straks weer wedstrijden zijn natuurlijk.

Fantastisch dat NEC direct wil helpen om de stad in beweging te krijgen en de vakkenvullers extra in het zonnetje te zetten” aldus Isabel Voet van Rijk van Nijmegen Vitaal. “Het toont aan hoe betrokken deze club is bij onze stad.”

 

Avondje uit voor zorgmedewerkers

En er loopt een actie gericht op het belonen van de zorghelden die zich inzetten voor alle zieke inwoners uit de regio. Met de Fitcoins donatie-actie wordt op een passend moment een gezellige avond georganiseerd als dank voor hun buitengewone inspanningen.

 

Een gezonde community bouw je met elkaar

Dit zijn nu al twee voorbeelden in de praktijk van wat een gezonde community betekent. Goed zijn voor jezelf door te bewegen, jezelf belonen en/of anderen te helpen, te waarderen of te belonen” Aldus Bjorn de Vries van It’s My Life, de partij die de app ter beschikking heeft gesteld.

Door deze betrokkenheid met elkaar te verbinden word je als regio Rijk van Nijmegen steeds solidairder, sterker en gezonder. Daar kun je allerlei onderzoeken op los laten maar de praktijk is het beste onderzoek. Met de Nijmeegse gezondheids-community Vincentius-Vitaal en communities in veel andere steden hebben we al praktijkervaring opgedaan en de belangrijkste conclusie is: Bouw het met elkaar

 

Weerstand opbouwen

Naast bewegen, zijn ook gezonde voeding, ontspanning en goed slapen belangrijk om weerstand op te bouwen tegen het Corona-virus, waardoor de effecten van het virus zo veel mogelijk worden beperkt. Verschillende maatschappelijke partners waaronder Werkatleet, Purpose Worx, Monkey Moves en Dr. Goodfood hebben inmiddels toegezegd de deelnemers via de app van tips en tools te voorzien om dat zo makkelijk mogelijk te realiseren. Verder hebben ook landelijke experts Dr; Heidi Stiegelis (mentale gezondheid, gedragskunde bij voeding) en Drs. Richard de Leth (geneeskunde, leefstijl) hun medewerking toegezegd. Zij zullen via de app de inwoners laagdrempelig voorzien van wetenschappelijk onderbouwde preventieve adviezen en hulp. Inwoners, bedrijven en aanbieders in het Rijk van Nijmegen die mee willen doen, kunnen zich registreren via rijkvannijmegenvitaal.nl

 

Hoe doe je mee?

Iedere inwoner van het Rijk-van-Nijmegen kan meedoen. Download de It’s My Life app, vul als bedrijfscode ‘SamenRijk’ in. De koppeling van de app met je smartphone, stappenteller of fitbit gaat redelijk eenvoudig. Vul een paar vragen in en begin met bewegen. Je krijgt zelfs een startbonus van 100 fitcoins. Alle informatie is AVG-proof. Wat betekent: Wij kunnen niet zien wat jij doet, wij verkopen geen data aan anderen, en met 1 druk op de knop kun je je eigen data wissen uit de app.

 

Duurzaam model

Het doel is op de korte termijn elkaar door de corona crisis heen te helpen.

Op de langere termijn is het doel om een duurzame community te bouwen. Bedrijven, instellingen, scholen en overige organisaties spelen daarbij een belangrijke rol.

Zij kunnen een Community starten voor de eigen organisatie en gebruiken voor de eigen gezondheids-en vitaliteitsdoelstellingen van de eigen organisatie.

 

 

Delen wordt gewaardeerd: